Inga problem med skarvar, håligheter, delaminering eller fanéröverlappning som kan inträffa på plywoodprodukter.
Förkonditionerade skivor kan levereras på förfrågan.
Lätthanterligt format, 1220X610mm, men går att få även i större format för de STORA objekten.
Oljehärdad för extra skydd mot fukt och för en platt, slät och starkare skiva.
Lätt att lägga och fästa, slitstark och med hög slagtålighet.
Perfekt som underlag för mjuka golv.

Finnish Fibreboards hardboard produkter har varit CE-märkta sedan 2004. Vi har nu uppdaterat den tidigare EC Declaration of Conformity till den nya Declaration of Performance (DoP). Ta reda på mer här.

Eftersom LION Boards består av naturliga produkter så är de lämpliga att använda även i interiörsammanhang. De möter med god marginal de mest krävande nivåer avseende emissionsstandarder för byggmaterial, M1 – vår certifiering för det finner du här

Alla våra produkter är PEFC-certifierade och har ”chain of custody” vilket betyder att vi har kontroll på hela försörjningskedjan. Vår produkt är naturligtvis mycket mer ekologiskt hållbar jämfört med plywood baserad på tropiska träslag, som ibland används som golvunderlag. Läs här för mer information om våra miljöreferenser.

  • Professionellt val som underlag för mjuka golv
  • Det idealiska underlaget för mattor av olika slag
  • Används i privata, kommersiella och butiksmiljöer
  • Där ett grönt och hållbart alternativ önskas

Innovation inom Hardboard som golvunderlag

På Finnish Fibreboard erbjuder vi överlägsna LIONTM märkta produkter som golvbranschen kan lita på. Produkter som möter och uppfyller de högt ställda kraven som professionella företag ställer, och som hjälper er att möta utmaningarna i form av begränsade budgetar och tidsramar.

Vi har tillverkat Hardboard sedan 1930-talet och är mycket stolta över vårt arv. Genom att använda LION-märkta produkter kan du vara säker på att använda en av de bästa och mest miljövänliga boardprodukterna som finns.

Ett mycket dugligt alternativ till plywood och andra undergolvsmaterial – och med en del fördelar, t ex bygghöjden. Tillgänglig i en rad format – inte enbart 610X1220 eller 1220X2440mm. Ett kostnadseffektivt alternativ som också uppvisar en högre resistens mot punktbelastning än de flesta plywoodsorter.

Möjlig att få även i förkonditionerat utförande för att spara tid på arbetsplatsen (inget behov av fuktning).

Vi kan även garantera att vår produkt inte kommer att ha några synliga skarvhåligheter eller fanéröverlappningar; LION FloorTM är en helt genomarbetad produkt.

Det ledande hardboardmärket i Europa

Lion Boards är lätt tillgängliga från många grossister och lagerhållare i Europa.

Menu