Finnish Fibreboards hardboardprodukter har varit CE-märkta sedan 2004. Vi har nu uppdaterat den tidigare EC Declaration of Conformity till den nya Declaration of Performance (DoP). Ta reda på mer här.

Alla våra produkter är PEFC-certifierade och vi har ”Chain of custody” vilket innebär att vi har kontroll på hela försörjningskedjan. Läs mer om våra hållbarhetsreferenser här to see our green credentials.

  • Snickeriproduktion
  • Möbelindustri
  • Butiksinredning, display och mässor/utställningar
  • Bil-och fordonsindustrin
  • Laminering inkl pappers resp pvcfolier
  • Konstruktion och byggnation

Lion PremiumTM är en högkvalitativ, lättarbetad och mångsidig hardboard, som används mest i snickeri- och möbelindustrin. Lion PremiumTM är också väl lämpad i byggnadssammanhang då den är CE-märkt vilket innebär att den är godkänd för permanenta konstruktioner. En extra fördel med Lion PremiumTM är lång livslängd på de bearbetande verktygen och den ljusa färgen som ger en avsevärt mindre färgpåverkan vid målning och bidrar till ett snyggt och stabilt resultat gång efter gång.

Lion PremiumTM innehåller inte ämnen som är skadliga för hälsan eller för miljön, och hanteringen av dem innebär inga ökade risker. Mängden av formaldehyd som uppmätts i våra skivor motsvarar nivåerna i de rena sågverksprodukter som använts vid tillverkningen av dem, dvs naturligt trä. Vi är mycket stolta att vi tilldelats det högt respekterade M1 certifikatet tack vare det extremt låga kemiska innehållet och emissionerna, vilket även gör dem mycket säkra att jobba med och att använda i hemmiljö eller på jobbet, och bidrar dessutom till en god inomhusmiljö. Tjocklekskalibrering kan göras antingen på slätsidan eller virasidan.

Se datablad för denna produkt här

Det ledande hardboardmärket i Europa

Lion Boards är lätt tillgängliga från många grossister och lagerhållare i Europa.

Menu